In april 2021 gaat in de voormalige Koepelgevangenis van Breda ZODIAC de musical in première. Een nieuwe Nederlandse productie die drie maanden lang zal spelen op deze iconische locatie. Door onder andere samen te werken met Chassé Theater hebben we weten te bereiken dat er een grote musical in Breda komt, waarin actuele thema’s als duurzaamheid, astrologie en educatie samenkomen. De kaartverkoop voor ZODIAC de musical gaat 14 januari 2021 van start.

Bekende namen uit de musicalwereld werken mee aan deze nieuwe musical. Stanley Burleson neemt de choreografie voor zijn rekening, William Spaaij zal de musical regisseren en Dick van den Heuvel schreef het script. De musical zal van april tot en met juni 2021 in de monumentale Koepel te zien zijn. ‘ZODIAC de Musical is een theaterspektakel dat verbindt en aanzet tot kritisch nadenken over de toekomst,’ laat producent Peet Nieuwenhuijsen weten. ‘We geloven dat het verhaal relevanter is dan ooit en dat het belangrijk is dat de thema’s uit de voorstelling aangekaart worden.’ Binnenkort wordt de cast bekendgemaakt. ‘We kunnen als Breda echt trots zijn dat we dit samen op deze unieke wijze kunnen realiseren,’ aldus Ruud van Meijel, directeur van Chassé Theater.

Het verhaal
ZODIAC de musical wordt een bijzonder theaterspektakel. Bezoekers zullen in deze voorstelling de toekomst van planeet Aarde zien. En dat alles vanuit de ogen van de twaalf sterrenbeelden. In de musical wordt Boogschutter naar beneden gestuurd om te onderzoeken wat er nog te redden valt. Maar daarbij verliest hij zijn hart aan de opstandige dochter van de secretaris-generaal. Wat volgt, is een verhaal vol van spanning en actualiteit maar ook vol humor en romantiek. Uniek aan deze voorstelling is dat het zich letterlijk in de lucht afspeelt, de zodiac (de dierenriem) bevindt zich immers in het heelal. Door de ronde zaal en enorme hoogte van de koepel worden bezoekers aan alle kanten door het verhaal omgeven. Regisseur William Spaaij: ‘Bewustwording en verbinding staan centraal, heel mooi om dit epische verhaal zo tot leven te mogen brengen.’

Over De Koepel in Breda
De iconische Koepelgevangenis in Breda werd aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd en diende al die tijd als penitentiaire instelling. In 2016 werd het gebouw tot groot ongenoegen van de Bredase bevolking en verdriet van de burgemeester definitief gesloten in verband met bezuinigingen. Protesten mochten niet baten: op 1 januari 2016 gingen alle deuren dicht. Tót nu.

Over Stichting Zodiac
Stichting Zodiac zet zich in om mensen en organisaties te inspireren tot een bewuster leven. Dat doet de Stichting met eigentijdse theaterproducties. Met actuele verhalen, toepassing van nieuwe technologie en een betoverende mix van toneel, muziek en dans. In april 2021 brengt Stichting Zodiac zijn eerste theaterspektakel in De Koepel in Breda.

De kaartverkoop voor ZODIAC de musical start op 14 januari. Meer informatie vindt u op: www.zodiacdemusical.nl

Contact

Stichting Zodiac
Koepelcomplex,
Gebouw L – theaterzaal
Nassausingel 26
4811 DG Breda

T: 085-0654595
E: info@stichtingzodiac.nl